Ropogósra "vasalt" Kentucky csirkemell steak fetás kevertsalátával

2012-06-25

sponsored links



Mostanában többféle fûszerezésû ropogósra vasalt csirkecombfilét mutattam be, úgy hiszem, hogy már ért egy csirkemellfilé variáció is.
Egy-egy fél csirkemellet kicsontoztam, bõrét rajtahagyva kissé megklopfoltam és ment a Kentucky fûszerkeverékemmel készült pácba, ahogyan itt bemutattam:

Kentucky ropogósra "vasalt" csirkecomb filé fetás kevertsalátával - karcsúsítás élvezettel!



Hajszálra úgy készültek a csirkemell steakek is, mint a ropogósra vasalt combfilék, 8-10 percig vasaltam õket kontaktgrillben, amíg a bõre ropogósra nem sült.
A faszénen grillezéshez képest az a nagy elõnye ennek a módszernek, hogy a hús igazán szaftos marad, hiszen nem csöpög el a rácson, a kontaktgrillben történõ préselésnek köszönhetõen pedig fantasztikusan ropogós lesz a bõre.
Olyannyira, hogy a férjem életében elõször nem kérte, hogy húzzam le a bõrét, ezen olyannyira meglepõdtem, hogy meg sem mertem szólalni, hogy nem-e csak megfeledkezett róla ?
Jóízûen fogyasztotta el, no, nem szõröstül, hanem csak bõröstül a csirkemell steaket, amin magam is alaposan meglepõdtem, de mindenképpen óriási sikerként éltem meg.
Bevallom õszintén, hogy én továbbra is a combfilét kedvelem egy paraszthajszállal jobban, de mondhatom, hogy ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s